De geur van wellness – als parfums meer zijn dan alleen mooi

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Parfums kunnen veel meer zijn dan alleen ‘mooi’ – bepaalde geuren kunnen echt een gevoel van welzijn geven, onze stemmingen opbeuren en ons herinneren aan gelukkige herinneringen.

Steeds meer mensen wenden zich tot aromatherapie en het gebruik van geur om stress te kalmeren, een gevoel van comfort toe te voegen of hun geest nieuw leven in te blazen. Maar geuren die je draagt ​​hebben het voordeel dat ze de hele dag emotioneel herstellend zijn.

In feite, we zijn vooraf geconditioneerd om geurvoorkeuren te hebbenen onze reactie is deels gebaseerd op onze individuele genetische samenstelling (ons DNA), en deels op onze levenservaringen. Dus: dat geplette tomatenblad dat je doet denken aan een geliefde grootmoeder en haar kas – of de jasmijn die rond een deur groeide toen je slecht op vakantie was, en die je nu bijna niet meer kunt verteren.

Veel mensen gebruiken geur als een oppepper voor hun geest, misschien zonder te beseffen dat ze dat doen, en er is zelfs een naam voor de wetenschap hierachter: ‘aromachologie’.

Het is wetenschappelijk bewezen dat verschillende aroma’s invloed kunnen hebben op stemming en emoties – niet alleen persoonlijk, maar ook voor de mensen om je heen: bergamot is een feelgood-ingrediënt, pepermunt maakt je parmantig en alerter, en grapefruit – geloof het of niet – doet anderen blijkbaar geloven dat je jonger bent dan je bent!

Het begrijpen van de manier waarop verschillende tonen in een geur ons kunnen laten voelen, is een van de redenen waarom zo velen van ons een ‘kledingkast’ met geuren hebben, in plaats van slechts één kenmerkende geur: een parfum om ons klaar te maken om te ontspannen, na een dag hard staren op een computerscherm; een geur die ons een weekendgevoel geeft – of gewoon iets dat we ‘s ochtends op het werk spritzen, waardoor we ons meer gefocust en professioneler voelen, op dezelfde manier als een net pak of een fris wit overhemd.

Als je van de geur van een geur houdt, gun jezelf dan de luxe van een paar minuten per dag: inhaleer de veranderende aroma’s terwijl ze opwarmen op je huid en concentreer je alleen op de geur.

Spuit een geur bij voorkeur op een vloeipapier; sluit je ogen en blijf een paar seconden snuiven, haal dan de blotter weg, adem diep in en snuif opnieuw aan de blotter. Herhaal dit ongeveer een minuut en begin dan een paar woorden in een notitieboekje te schrijven. Het hoeft geen beschrijving te zijn, en het mag geen notities ‘oplijsten’ – probeer woorden te gebruiken die je aan andere dingen doen denken. Bijvoorbeeld…

Als deze geur een stof was, wat zou het dan zijn?? Welke kleur? Als je iemand een outfit van die stof zou maken, wie zou dat dan zijn, waar zouden ze heen gaan?

Als het een muziekstuk was, welke instrumenten zouden er dan spelen?? Is het klassiek, rock, pop, rap of jazz?

Als je een geur op deze manier ruikt, probeer dan voorbij te gaan aan denken ‘ik vind dit wel/niet leuk’ en concentreer je in plaats daarvan op de stemming die het creëert, de plaats of persoon waaraan het je doet denken. Leg een gelukkig beeld in je hoofd, en wanneer je die geur draagt ​​- of er zelfs maar weer aan denkt – zal de vreugde van die herinnering of die dagdroom voor altijd van jou zijn om van te genieten.

Zijn werkelijk levensveranderend!

Om je te helpen bij je geurige wellness-exploraties, raden we je aan om verschillende geuren te proeven – zelfs geuren waar je normaal gesproken niet van zou houden. Door het assortiment geuren dat je probeert te diversifiëren, zal je reukvermogen in de loop van de tijd actief verbeteren – net zoals het eten van een breder scala aan voedsel je smaakpapillen verruimt.

Grijp de kans om deze zorgvuldig uitgekozen selectie geuren te proberen voordat ze uitverkocht zijn – enkele van onze favorieten vanwege hun stemmingsverhogende effecten – in de Lanceert We Love Discovery Box. £ 23 (£ 19 voor VIP’s). Er zijn 12 fantastische geuren om te proberen, waaronder…

Tegenstrijdigheden in Ilk, Virtuous: Geïnspireerd door puurheid, met name monniken die in kloosters in de Toscaanse heuvels leven – sluit je ogen en je voelt jezelf door een frisse en reinigende kruidentuin lopen, de aromatische planten bieden hun therapeutische voordelen als je ze passeert. Je bereikt dan de koele stenen muren van het klooster en vangt de slepende dampen van oud leer en wierook op die van binnenuit komen, terwijl een serene stilte over je valt.

Shay & Blue, de camelia van Tallulah: Zodra je deze geur spritz, krijg je een onmiddellijk gevoel van zijn persoonlijkheid, van wie Tallulah zou kunnen zijn – een rebelse, dansende en wervelende door een bos bedekt met boshyacinten, met betoverende harttonen van witte bloemen, die doet denken aan puur, zwevend jurken gedragen met ongetemd haar; een meisje dat aan niemand verplicht is, terwijl deze zachte, gaasachtige, dromerige tonen aanslaan. Het enige dat haar grondt? Een warme maar sterke basis van hout en witte thee, helemaal één met de natuur en daardoor op de een of andere manier heel aardend.

Ahhh… is dat nu niet beter?

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Parfumsdailleurs
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare