Manieren om vetiver te dragen – The Perfume Society

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

‘Een zak aardappelen’ – dat is wat de legendarische ‘neus’ Jean Kerléo ons vertelde om onze ogen te sluiten en aan te denken als we ruiken vetiver. Hoewel het nauwelijks romantisch klinkt, is het ZO waar: fabelachtig aards, vochtig, bosachtig en rokerig tegelijk. Net als een jute zak aardappelen die achter in de schuur van je grootvader is achtergelaten, wanneer je het trekkoord eraf haalt en het inademt.

Het is eigenlijk bijna onmogelijk te geloven dat deze aardende, droge geur afkomstig is van de wortels van een overblijvend gras – ook bekend als Khus-khus-gras – in plaats van een bos. Vetiveria zizanoides groeit als een gek op moerassige plaatsen en rivieroevers op plaatsen die doordrenkt zijn van hoge jaarlijkse regenval: landen als India, Brazilië, Maleisië en West-Indië (Haïtiaanse vetiver is waarschijnlijk de meest bekende in zijn soort). Op sommige warme plaatsen is vetiver geweven in jaloezieën en matten, die niet alleen heerlijk geurig zijn als de wind er doorheen waait of ze worden vertrapt: vetiver heeft verkoelende eigenschappen.

Vetiver wordt al sinds de oudheid in parfums gebruikt, is populairder dan ooit en komt zeer, zeer veel voor in de basis van geuren omdat het uitstekend werkt als een ‘fixeermiddel’ – en tot nu toe lijkt niemand met een bevredigend synthetisch alternatief op de proppen te zijn gekomen.

Geloofsovertuiging‘s relatie met vetiver gaat ver terug – het is een geurige noot waar ze een aantal van hun meest iconische geuren omheen hebben gebouwd, in feite …

Credo zegt: ‘Vetiver is afgeleid van het Tamil-woord vettiveru – vetti dat ‘verscheuren’ betekent, ver dat ‘wortel’ betekent. Van zijn tropische wortels in India, meer dan 400 jaar geleden, is het nu een zeer gewild ingrediënt door parfumeurs over de hele wereld terwijl ze proberen de essentie van een zwoele avond te vangen met rokerige tonen van oudh, of de mysterieuze petrichor – de aardse geur die ontstaat als regen op droge grond valt.’

.

‘Nu overal te vinden, van India, Sri Lanka en Maleisië tot Haïti, Indonesië en Kenia, is de vetiver in Creed-geuren afkomstig uit Haïti, wat zorgt voor een harsachtige, lichtzoete variatie van de olie. Het wordt maximaal een jaar gekweekt en geoogst in het droge seizoen, wanneer de hoeveelheden etherische olie in de wortels het grootst zijn, voordat er bundels wortels worden genomen om te worden gedistilleerd.’

‘Als olie heeft vetiver een droge muskus, met hints van leer en nootachtige tonen. Geschikt rokerig, maar toch vreemd fris, het is complexiteit en veelzijdigheid, in combinatie met zijn fixerende krachten – geen enkel synthetisch molecuul kan het nabootsen – heeft parfumeurs verleid sinds de 19e Eeuw.’

‘Traditioneel wordt alleen deze fixerende essentiële olie van de wortels gebruikt voor het maken van een vetivergeur, om het een lang leven te geven. Het is echter de combinatie van de frisse, groene noten van de vetiverbladeren en het rijke hart, evenals de houtachtige en aardse noten gewonnen uit de wortels die je tegenwoordig in veel geuren van The House of Creed zult vinden.’

ORIGINELE VETIVER

The House of Creed is een dramatische heruitvinding van de traditionele vetivergeur en is het enige parfumhuis dat alle drie de delen van de vetiverplant in één geur met Original Vetiver doordrenkt: de aardse wortel, de groene bladeren en het rijke hart, voor een verleidelijke lucht van verkwikkende versheid. Grasachtige, citroenachtige tonen dansen over peper voordat ze in de diepten van de vochtige grond duiken voor een frisse, groene geur die ook de aardse en leerachtige kenmerken van de volledige vetiverplant behoudt.

Adviesprijs: £175 (50ml), £245 (100ml)

VÉTIVER GÉRANIUM

Vétiver Géranium, dat het majestueuze landschap van de met vetiver versierde bergen van Indonesië vastlegt, is in balans met de rustgevende essentie van geranium, om een ​​houtachtige geur te creëren met een etherische frisheid die uitstraalt van de vetiverplant en de aardse kenmerken van de wortels. Citroennoten maken een stralend debuut, terwijl roos, cederhout, patchouli en de kenmerkende ambergrijs van Creed de vetiver in de basis aanvullen en het frisse, aromatische aanbod van deze geur uit de Acqua Originale-collectie versterken.

Adviesprijs: £ 220 (100 ml)

BOIS DU PORTUGAL

Deze tijdloze en elegante Eau de Parfum ontleent zijn naam aan het woord ‘bois’ dat ‘bos’ betekent in het Frans en geeft een wandeling door de bossen van het Iberisch schiereiland weer en de aroma’s die in de zomer uit de schaduwrijke bosbodem komen. Bois Du Portugal bottelt met de rijke, houtachtige en aardse lucht en steunt op een basis van vetiver, gecombineerd met ceder en sandelhout om de zintuigen te vervoeren. De topnoten van citrus vormen een spiraal samen met exotische droge kruiden voor een opbeurende opening van deze verder rijke, warme en verfijnde geur.

Adviesprijs: £175 (50ml), £245 (100ml)

VIKING KEULEN

De nieuwste toevoeging aan Creed, Viking Cologne, vindt rijke, houtachtige noten van vetiver genesteld in de basis van deze frisse en aromatische fougère Eau de Parfum. De verkwikkende frisheid van een klassieke eau de cologne, pittige citrustonen en roze peper gecombineerd met verwarmende kruiden voor een verkwikkende opening, maar het is de rijke, houtachtige basis die een opvallend verschil maakt met traditionele eau de cologne. Sandelhout, wierook, patchouli en cederhout vermengen zich met vetiver om blijvende diepte en kracht te creëren.

Adviesprijs: £175 (50ml), £240 (100ml)

Pssst! Jij kan probeer een monster van Creed Viking Cologne in onze Suave Scents Discovery Box… een van de 13 ongelooflijke geuren (plus twee fantastische extra’s) voor slechts £ 19 (VIP-prijs) of £ 23 RRP!

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Parfumsdailleurs
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare